Samen Zwanger - De zwangerschapssymptomen

Zwangerschapssymptomen verschillen van persoon tot persoon. Je hoeft natuurlijk geen last te hebben van deze symptomen, terwijl je wel zwanger bent. Hieronder worden de meest voorkomende zwangerschapssymptomen besproken.

Over tijd zijn

Het eerste symptoom dat je waarschijnlijk hebt, is over tijd zijn. Als je na een aantal dagen nog steeds niet ongesteld bent ga je je toch afvragen of je niet zwanger bent.

Pijnlijke borsten

Je borsten worden tijdens de zwangerschap groter, steviger en voller, omdat ze door de verhoogde oestrogeen in het lichaam veel meer vocht vasthouden. Vaak worden de borsten gevoeliger en zelfs pijnlijker. Tijdens de zwangerschap worden de melkgangen wijder en krijg je dikke blauwe aders. Verder worden je tepels groter en veranderen ze van kleur.

Zwangerschapsmisselijkheid

Tijdens de zwangerschap kun je heel misselijk en hondsberoerd worden. Dit verschilt natuurlijk van vrouw tot vrouw. Zwangerschapsmisselijkheid is een symptoom dat je meestal na 2 tot 8 weken van de zwangerschap krijgt.

Vermoeidheid

Als je naast de andere symptomen ook extreem vermoeid bent, kan dat duiden op een zwangerschap. Er verandert veel in je lichaam en dit vergt heel erg veel energie van je. Hierdoor ben je snel vermoeid en heb je meer slaap nodig.

Wil je het zeker weten?

Om het zeker te weten kun je een zwangerschapstest doen. Zwangerschapstests hebben verschillende werkwijzen. Bij de een moet je over het staafje plassen, bij de ander plas je in een bekertje waarin je vervolgens het staafje of pipetje houdt. Als de test goed is uitgevoerd, verschijnt een streepje. Na 3-5 minuten weet je of de test positief of negatief is. Het beste en meest betrouwbare resultaat krijg je als je het test met ochtendurine. Je ochtendurine bevat namelijk een hoge hoeveelheid van het zwangerschapshormoon hCG. Als je zwanger bent kun je een afspraak maken met de verloskundige.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in