Samen Zwanger_4 maanden oud_week 1

Onderzoekers geloven dat je baby nu alle basisgeluiden die zijn moedertaal vormen kan begrijpen. Tussen deze tijd en de leeftijd van 6 maanden zal hij het vermogen ontwikkelen om sommige van deze geluiden te maken, wat betekent dat je de woorden kunt horen waarover je gedroomd hebt, namelijk ‘mama’ en ‘dada’. Hoewel deskundigen in de ontwikkeling van kinderen zeggen dat het te vroeg is voor je baby om die woorden/geluiden aan jullie te verbinden, maakt dat het moment er niet minder speciaal of opwindend om.

Je kunt de pogingen van je baby om te communiceren stimuleren door zijn expressies en geluiden te imiteren. Hij kan ook proberen jou te imiteren. Zeg “ba” en hij kan proberen om het terug te zeggen. Reageren wanneer je baby geluiden maakt of iets probeert te zeggen, zal hem helpen het belang van taal te leren, en oorzaak en gevolg beter te begrijpen. Het is ook geweldig voor zijn zelfrespect: Hij zal zich gaan realiseren dat datgene wat hij zegt een verschil maakt.

Sporten

Tenzij je arts je anders heeft verteld, is je lichaam klaar om te sporten. Zelfs nu nog zitten je gewrichten en gewrichtsbanden misschien nog los door de zwangerschap, dus doe het in het begin rustig aan. Als je borstvoeding geeft, hoef je je geen zorgen te maken. Lichaamsbeweging heeft geen invloed op je vermogen om borstvoeding te geven of de samenstelling van je moedermelk.

Vind manieren om fit te blijven tijdens je drukke leven. Overweeg trainingsvideo’s die je kunt gebruiken als je baby stil is of slaapt. Als je iets kiest dat eenvoudig, handig en leuk is, blijf je het langer doen. Je kunt je baby ook betrekken bij je nieuwe trainingsroutine. Zet hem in een wandelwagen of draagzak als je gaat wandelen of in een babystoeltje als je gaat fietsen. Tegenwoordig bestaan er sportscholen met kinderdagverblijven, zodat je kunt trainen terwijl je baby in de buurt wordt begeleid. Maak het je echter niet te moeilijk. Hoewel het gezond is om je lichaam aandacht te geven, kost het tijd om in vorm te komen. Je lichaam heeft het geweldig gedaan toen het je baby creëerde – wees er trots op!

Meer informatie over: Oorinfecties

Een oorontsteking (ook bekend als otitis media acuta) ontstaat als virussen of bacteriën en vloeistoffen vast komen te zitten achter het trommelvlies van je baby. De resulterende infectie veroorzaakt zwelling, pijn en meestal koorts. Oorontstekingen komen vaak voor. Dit zijn de symptomen:

  • Schijnbaar gebrek aan honger: oorinfecties kunnen het kauwen en slikken pijnlijk maken;
  • Aanhoudend aan een oor trekken, hoewel baby’s dit soms zonder reden doen;
  • Koorts, die kan variëren van 38-40 graden Celsius;
  • Een plotselinge verandering in zijn gemoedstoestand, vooral na verkoudheid. Druk in het oor kan pijn doen, vooral wanneer een baby ligt (bijvoorbeeld wanneer hij eet of in bed wordt gelegd), waardoor hij geïrriteerd raakt;
  • Oordrainage, die geel, wit of zelfs enigszins bloederig kan zijn;
  • Diarree: oorinfecties worden namelijk vaak veroorzaakt door een virus dat ook het spijsverteringsstelsel beïnvloedt.

Maatregelen

Oorontstekingen verdwijnen meestal vanzelf. Veel artsen zullen echter een antibioticum voorschrijven om een ​​verslechtering van de oorontsteking te voorkomen en de baby eerder troost te bieden. De arts kan ook Panadol voor kinderen aanraden om de pijn en koorts te verlichten, die meestal binnen twee dagen na het starten van het geneesmiddel vervagen. Dit zijn de maatregelen die je kunt nemen om frequente oorinfecties te voorkomen:

  • Houd je baby uit de buurt van tabaksrook, want de rook kan het immuunsysteem verzwakken;
  • Ga door met borstvoeding geven als je dat al deed. Studies tonen aan dat baby’s die borstvoeding krijgen minder last hebben van oorinfecties;
  • Zorg ervoor dat je baby al zijn vaccinaties heeft gehad, vooral die tegen pneumokokken. En een griepprik waarvan is aangetoond dat die nieuwe oorinfecties vermindert;
  • Minimaliseer het gebruik van de fopspeen, omdat sommige onderzoeken suggereren dat het gebruik van een fopspeen kan leiden tot meer oorinfecties;
  • Als je baby naar een grote kinderopvang gaat, overweeg dan om over te schakelen naar een opvang met minder kinderen. Dit vermindert de blootstelling aan bacteriën die oorinfecties kunnen veroorzaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in