Samen Zwanger_5 maanden oud_week 3

Je baby wordt steeds beter in het waarnemen van hele kleine voorwerpen en het volgen van bewegende dingen. Op dit punt kan hij een voorwerp misschien herkennen nadat hij er slechts een gedeelte van heeft gezien, zoals zijn favoriete speeltje dat onder een deken vandaan glijdt. Dit is de basis van kleine zoek-en-vind-games die je de komende maanden zult spelen. Hij kan ook een voorwerp volgen als het uit zijn zicht raakt. Ook reikt hij naar voorwerpen als je hem erbij houdt.

Babysitter

Beginnen met een babysitter is een grote beslissing. Misschien is het moeilijkste deel het vinden en kiezen van iemand die je leuk vindt en vertrouwt, vooral als familieleden of goede vrienden niet beschikbaar zijn. Vrienden, buren en andere nieuwe ouders om referenties vragen is een geweldige manier om goede kandidaten te vinden. Ook kun je profielen doorzoeken op een online babysitservice of een oppasbureau gebruiken om een ​​vooraf gescreende kandidaat te vinden. Of probeer het studentenbureau op een lokale school of universiteit. Een andere optie is het ruilen van oppastijd met een andere ouder of stel.

Belangrijke factoren

Er zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een oppas, inclusief leeftijd, ervaring en kennis van reanimatie en eerste hulp bij baby’s. Het vragen om referenties is een goed begin, net als een grondig interview om je te helpen het karakter, de persoonlijkheid en de kwalificaties van de oppasser te peilen.

Voorbereiding

Als je eenmaal voor een babysitter hebt gekozen, is het verstandig om haar een beetje vroeg te vragen, zodat je samen tijd kunt doorbrengen. Laat de babysitter je baby vasthouden terwijl je haar bijpraat over de routines van je baby. Geef de babysitter alle belangrijke informatie: telefoonnummers van jou en je partner, telefoonnummer van de arts, een vluchtroute bij je thuis, de locatie van spoedeisende hulp en eerste hulp en de medische informatie van je baby. Wat het tarief betreft, is het een goed idee om andere ouders in de regio te vragen wat gebruikelijk is.

Meer informatie over: Groeigrafieken

Je arts onderzoekt het algemene groeipatroon door het gewicht, de lengte en de hoofdomtrek van je baby te meten en die te vergelijken met landelijke gemiddelden en eerdere metingen. Plotselinge afwijkingen van dit patroon of extreme uitslagen kunnen duiden op een probleem met het opnemen van voedingsstoffen, een ziekte of een ontwikkelingsprobleem. Het is een manier om je baby te vergelijken met baby’s in het hele land. Als je baby bijvoorbeeld in het 25P (Percentiel) voor gewicht is, betekent dit dat 25 procent van de baby’s van dezelfde leeftijd en hetzelfde geslacht in Nederland hetzelfde of minder wegen en 75 procent meer wegen.

Maak je geen zorgen als je baby bij de kleinere helft van zijn leeftijdscategorie (d.w.z. onder het 50e percentiel) of bij de grotere helft (boven het 50e percentiel) hoort. Hij groeit namelijk in zijn eigen tempo. Ook groeispurten hebben een effect op het resultaat. Een andere reden om niet te fixeren op een nummer op een groeimeter is dat het welzijn van je baby verschillende factoren omvat, waaronder ontwikkeling, temperament en activiteitenniveau, dus niet alleen de groei. Als je je zorgen maakt, praat dan met de arts. Hij zal je kunnen vertellen of je je zorgen moet maken of niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in