Samen Zwanger - Babyshower

Een babyshower, niet te verwarren met kraamvisite, is een gebruik dat uit de USA is overgewaaid naar Europa en is bedoeld om jou als aanstaande moeder te verrassen met kleine cadeautjes, geld en ander nuttigs ter voorbereiding op de geboorte. Babyshowers worden rond de 7e maand van de zwangerschap gehouden en in de meeste gevallen door zussen en/of vriendinnen georganiseerd.

Babyshowers zijn feestjes voor en door vrouwen. Zussen, nichtjes, vriendinnen en (schoon) moeders. Natuurlijk sta jij als zwangere centraal en doen de anderen hun uiterste best om er een bijzondere en gezellige ochtend of middag van te maken. Ook is het goed gebruik dat het voor de zwangere tot het laatst verborgen wordt gehouden dat er een babyshower voor haar wordt georganiseerd en waar, wanneer en hoe laat die is. Of dat lukt hangt echter helemaal af van de organisatoren zelf. En ook van praktische omstandigheden. Werkt de aanstaande moeder, dan ontkom je er niet aan om toch iets prijs te geven. Met een centraal mailadres of een appgroep kan echter veel verborgen worden gehouden, terwijl je razendsnel kunt communiceren, plannen maken en ideeën uitwisselen.

Cadeautjes

Bij elk feestje horen cadeautjes en iets lekkers dat de zwangere ook mag eten. Taartjes of juist een grote taart. Een originele lekkernij is bijvoorbeeld donuts. Deze zijn er tegenwoordig in vele soorten en varianten verkrijgbaar en een groot succes bij elke babyshower. En cadeautjes die ertoe doen en waar ze wat aan heeft. Lieve knuffels, kleertjes die de kleine direct al aan kan of voor wat maanden later, zwangerschapskleding, iets leuks voor de babykamer, noem maar op. Of geld. Niet echt leuk om te geven, maar soms wel welkom. Wil je geen geld geven, dan is een cadeaubon van een leuke en/of nuttige (baby)winkel een goed alternatief.

Samen Zwanger wenst jullie veel succes met de voorbereidingen en voor straks een fantastische en gezellige babyshower!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in