Samen Zwanger - Visolie: Gezond voor jou én de baby

Vis is erg gezond voor jou én de baby. Visolie zorgt namelijk voor een positieve ontwikkeling van de hersenen en het gezichtsvermogen van je kindje. Lust je geen vis? Geen probleem. Daar zijn visolie in olievorm en capsules voor.

Visolie kent vele voordelen. Het bevat namelijk twee soorten omega-3 vetzuren, EPA en DHA. Ons lichaam heeft veel van deze vetzuren nodig. Vette vis, zoals haring, makreel, paling en zalm, bevat meer omega-3 vetten dan magere vis. Eet geen rauwe vis, want deze kan bacteriën bevatten die kunnen leiden tot een miskraam of vroeggeboorte.

Effecten

Het nuttigen van visolie kent vele voordelen:

  • Belangrijk voor de vroege hersenontwikkeling en de ontwikkeling van het gezichtsvermogen van je kindje;
  • Ook na de geboorte heeft het een positief effect op je kindje, zoals beter slapen en minder kans op allergieën;
  • Bloedvaten en hart gerelateerde ziektes, zoals hartfalen, kunnen voorkomen worden. Visolie heeft een positief effect op de gezondheid, omdat het een schild voor de bloedvaten en het hart is;
  • Bij een tekort aan vetzuren kunnen verschillende symptomen ontstaan, zoals slapeloosheid, slechte nagels en huidproblemen.

Advies

Het beste advies is dat je een gezonde leefstijl moet naleven. Wil je op een andere manier de omega-3 vetzuren binnenkrijgen? Eet dan noten en gebruik plantaardige olie. Let op: te veel visolie is niet gezond. Als je al veel vis eet (ongeveer 2x per week), hoef je geen extra capsules in te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in